Hondenbrigade

Animale beveiliging, oftewel beveiliging met gecertificeerde diensthonden is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de beveiliging van evenementen, bouwlocaties of grotere terreinen.

Door gebruik te maken van de zintuigen en vaardigheden van de honden worden agressors in een vroeg stadium opgemerkt en daar waar een beveiligingscamera alleen detecteert en signaleert werkt de beveiliging met honden dusdanig effectief dat de pakkans van ongewenste bezoekers vele malen groter is.

Een daadwerkelijke aanhouding van de ongewenste bezoekers levert een tastbaar persoon op waarop de eventuele schade daadwerkelijk kan worden verhaald. Verzekeringstechnisch is dit aantrekkelijker aangezien de verzekering van de opdrachtgever hierdoor niet aangesproken hoef te worden.

Secro Security selecteert de hondengeleiders welke werkzaamheden verricht voor Secro Security op basis van professionaliteit waardoor naast een goed getrainde, gecertificeerde diensthond ook een zelfstandig denkende beveiliger staat. Hierdoor is de combinatie uitermate geschikt voor de inzet op bouwlocaties of ondersteuning tijdens evenementen